Tulpenbewaring

Tulpenbewaring
De focus van onze dienstverlening ligt op de bewaring van tulpen en lelies. Voor tulpen werken wij met een aantal bewaarmethoden die door ons zijn ontwikkeld.
ULO bewaring en IJsbewaring
 

ULO bewaring; onze specialiteit

De ULO bewaarmethode is niet meer weg te denken in de bewaring van bloembollen. ULO staat voor "Ultra Low Oxygen" en het is een methode waarbij de producten in gasdichte cellen worden bewaard in een speciale receptuur van een uiterst lage hoeveelheid zuurstof en CO2.
In de jaren ’90 heeft CNB deze bewaarmethode geïntroduceerd in de bloembollen. Onze onderzoekers hebben deze receptuur verkregen door het uitvoeren van een geavanceerd onderzoeksprogramma in een speciaal daartoe opgezette unit van proefcellen op onze vestiging in Bovenkarspel. Door dit onderzoek, introductie en de jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij ons de specialist in ULO bewaring noemen.
De ULO bewaarmethode heeft voor tulpen en lelies, maar ook voor andere producten grote voordelen. De bollen zijn beter in rust, er ontstaat minder uitval en het gewas is gezonder, groener en heeft een meer intense bladkleur.
De voordelen voor tulpen zijn:
- De start en de groei is trager 
- De tulpen zijn tot 20% zwaarder
- Er ontstaat een betere bladkleur en een intensievere bloemkleur
- De tulpen krijgen een stevigere poot.
 

IJsbewaring

Naast ULO, kunt u bij ons ook terecht voor ijsbewaring. Bij CNB kunt u kiezen  tussen de conventionele methode  met gesealde bewaring als niet gesealde bewaring.
De voordelen van niet gesealde bewaring van ijstulpen zijn:
- De bollen worden minder diep ingevroren
- Er is geen wortel doorgroei
- Er is geen uitdroging

Verder verzorgen wij ook preparatie van tulpen in kuubskisten.
Tulpen vanuit het Zuidelijk halfrond kunnen bij ons zowel in kuubskisten als in klein fust (leliekrat of exportkrat) geprepareerd worden.
 
 
Administratie CNB Koel-en preparatiebedrijf is te bereiken via 0228 - 530 130
of via Administratiebk@cnb.nl
 
Contact
  • Jos Duin
    Manager Koel- en preparatiebedrijf
    T +31 (0228) 530174
    M +31 (06)23960145
    E  mail