Kwekersverenigingen

Uw product gezamenlijk succesvol in de markt zetten, dat wilt u toch ook? 

Samenwerking kan van grote toegevoegde waarde zijn voor kwekers. Het investeren in nieuwe cultivars en het introduceren hiervan is een kostbare aangelegenheid en dat moet rendement opleveren. Dat is voor veel kwekers de motivatie samen te werken in een kwekersvereniging. CNB onderschrijft deze visie van kwekers en biedt ondersteuning aan kwekersverenigingen en veredelaars.

Ervaring, kennis en creativiteit 
Met 38 aangesloten verenigingen en ruim 200 rassen hebben wij de ervaring, kennis en creativiteit in huis om een ras onderscheidend in de markt te zetten. Dit gecombineerd met het netwerk van onze vertegenwoordigers maakt ons tot een aantrekkelijke partner voor veredelaars en kwekers om de samenwerking aan te gaan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij verzorgen de oprichting, organisatie en administratie van uw kwekersvereniging. Daarbij ondersteunen wij bij het maken van goede afspraken rondom deze samenwerking zoals bijvoorbeeld afspraken met betrekking tot licenties. Voor veredelaars kunnen wij de uitgifte, licentieadministratie en incasso van royalty’s verzorgen.

Recentelijk hebben wij een aparte BV opgericht, BVS, waarin de productieplanning en verkoop activiteiten van kwekersverenigingen worden ondergebracht. Op deze manier willen wij onze dienstverlening aan kwekersverenigingen verder professionaliseren en daarbij eventuele mededingingsrisico’s wegnemen.