CNB Narcissen Tweedaagse en Hyacintendag op de Floratuin krijgen vervolg

03-04-2017

Op woensdag 12 en donderdag 13 april staat de Floratuin in Julianadorp helemaal in het teken van de narcis en de hyacint. Na het succes van vorig jaar wordt er dit jaar weer een vervolg gegeven aan de CNB Narcissen tweedaagse en de CNb Hyacintendag. 

Tijdens de Narcissen Tweedaagse staan vooral de snijnarcissen centraal, maar is er ook volop gelegenheid om rond te kijken in de showtuin, waar vele soorten narcissen opgeplant staan en o.a. diverse zaailingen bezichtigd kunnen worden. Gelijktijdig vindt op donderdag 13 april de Hyacintendag plaats. In de showtuin staan bijna honderd verschillende hyacintencultivars opgeplant. Vanaf 13.00 uur is er gelegenheid voor de verlenging van spuitlicenties. (aanmelden kan via s.v.d.vlugt@cnb.nl). 

Programma:
13:30 uur Ontvangst
14:00 uur Syngenta Crop Protection, Ruud Roeven, spuittechniek
en actualiteiten in de gewasbescherming.
15:00 uur CAV Agrotheek, Arjan de Vries, Werking, toepassing
en ontwikkelingen van chloor.
16:00 uur Etiketwijzigingen voor seizoen 2017
16:30 uur Bezoek showtuin

Beide evenementen worden afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Vanaf 17.00 uur staat de borrel klaar. U kunt zich aanmelden bij Maaike Pennings via m.pennings@cnb.nl of via uw CNB vertegenwoordiger.

 

 

Vergelijkbaar nieuws

Aan tafel met... Iris 'Discovery'

30 mei 2018

Deze week zijn we op bezoek geweest bij Mark Hopman van Gebr. Hopman.  In onderstaande video vertelt hij samen met Irissen vertegenwoordiger Hans Pater over Discovery, Discovery Purple en Discovery Sky.  Ook uw producten online en offline promoten bij CNB? Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid. Bekijk de video hier:

Daar komt handel uit!

06 maart 2018

Arno Kroon en Paul van Bentem lijken een gat in de markt gevonden te hebben. Afgelopen week werd de eerste editie van de marktbroeishow bol-op-pot georganiseerd.  “De aanloop was boven verwachting goed”, aldus Arno. “Op de eerste dag kwamen er ruim honderd bezoekers langs en ook de tweede dag hebben we veel interessant bezoek gehad. Daar komt zeker handel uit.”  Het is wat het is De insteek van de show was, om het product te laten zien zoals het er in het echt ook uit ziet. “Zoals we de potten geplant hebben, zo zijn ze ook geshowd. We hebben de potten niet mooier gemaakt dan ze zijn”. Paul en Arno hebben samen 90% van de handel die geshowd werd, zelf gebroeid. De rijke bloeier narcis ‘Tête Bouclé’ had veel bekijks en zo ook de narcis ‘Big Smile’. Naast een divers aanbod van narcis en muscari werd er ook tulp, calla, fritillaria, iris, sneeuwklokje en chionodoxa geshowd.  

En de winnaars zijn..

19 februari 2018

De CNB Muscariweek is afgetrapt met een KAVB Muscarikeuring in onze showkas. De zeven inzenders zorgen voor een sprankelende keuring met potjes, potten, kisten en vazen Muscari. De jury benaderde dit keer het pot sortiment op basis van kleur: blauw, wit en tweekleurig. Snijselectie Gebr. Pletting showt fraai snijsortiment, waaronder ‘Artist’, die uiteindelijk de prijs kreeg voor beste snijselectie. Volgens de KAVB ‘’prima kwaliteit en door de gevuldheid een net iets andere look’’. Blauwe Muscari De prijs voor de beste Muscari op pot krijgt A.J. van den Berg met 'Marleen'. Volgens de keurders was ‘Marleen’ goed op kleur, opvallend blauw en van prima kwaliteit. Hij showde drie potten die elk een andere temperatuurbehandeling hadden gehad, maar stuk voor stuk toppertjes met een goede bloem-blad verhouding. Tweekleurigen en wit Tweekleurige Muscari is een goede aanvulling op de klassieke kleuren blauw en wit. Inzender Muscari BV uit Breezand liet een aantal potten ‘Julia’ zien die buitengewoon strak waren, zodat de tweekleurigheid er van af spatte. Prima verhoudingen en kwaliteit zorgden er voor dat ‘Julia’ de eerste prijs kreeg bij de tweekleurigen.  Smakman Bloembollen Breezand scoort het hoogst met selectie W5 in het witte assortiment. Wil je de prijswinnaars en het andere assortiment zien? Dat kan nog de hele week bij CNB in Lisse.