Actueel

Dit is een overzicht van de actuele nieuwsberichten van CNB.

Voorbereidingen CNB Leliedagen in volle gang!

09 oktober 2017

De CNB leliedagen staan weer voor de deur en dat betekent dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Van woensdag 8 t/m vrijdag 10 november is het handelscentrum volop gevuld met lelies. Wat kunt u verwachten?De datum is bewust gekozen en valt gelijk met de IFTF in Vijfhuizen en de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Voor de bezoekers van deze Hortiweek ligt CNB mooi op de route. Zeker voor de buitenlandse bezoeker vormen de CNB Leliedagen een mooie aanvulling. Zij kunnen zowel het handelsassortiment als het nieuwere sortiment verwachten bij CNB. Dat maakt de show interessant voor meerdere doelgroepen: vertegenwoordigers, kwekerij, broeierij en export. Voor meer informatie houden we u op de hoogte. 

CNB en LTO organiseren Vakmiddag Siergrassen

05 oktober 2017

In samenwerking met LTO organiseerde CNB op 4 oktober de Vakmiddag Siergrassen.Een informatieve middagHet programma bestond uit allereerst een bezoek aan vaste plantenkwekerij Ton Meijland, waar een groot assortiment siergrassen op volle grond te zien was. Daarna vervolgde de middag zich bij CNB waar vertegenwoordiger Marcel Salman en Aad Vernooij vertelden over ontwikkelingen in de siergrassenteelt, met name in het assortiment/noviteiten. De middag werd afgesloten met een bezoek aan de showkas, waar het totale nieuwe assortiment van CNB Newplants stond uitgestald en een aantal allernieuwste selecties aanwezig waren. Daar werd zeer enthousiast op gereageerd. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.  Een leuke combinatie dus van een informatieve middag en de mogelijkheid om te netwerken. Voor meer informatie over het huidige en het nieuwe assortiment kunt u terecht bij onze vertegenwoordiger Marcel Salman.

Jaarrekening en restitutie goedgekeurd tijdens ALV

04 oktober 2017

Dinsdag 3 oktober heeft de Algemene Ledenvergadering van CNB plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst hebben onze leden de jaarrekening van boekjaar 2016-2017 goedgekeurd en daarmee ook het voorstel tot uitkeren van restitutie. De leden krijgen de restitutie per betaaldatum 1-11 uitgekeerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden Evert van Zanten van P.F. Onings B.V. benoemd tot commissaris van CNB.

CNB Dahliashowtuin gesloten

03 oktober 2017

Dit jaar stonden er meer dan 600 verschillende Dahlia's in bloei op de CNB Dahliashowtuin.  We willen alle inzenders en bezoekers heel erg bedanken voor dit succesvolle seizoen! We hopen iedereen volgend jaar weer te zien op Heereweg 349 in Lisse.

Betaaldatum november 2017

29 september 2017

Omdat wij de betaaldatum van november 2017 zo goed en zo snel mogelijk willen afwikkelen, is het prettig dat onze administratie op tijd over de nodige gegevens beschikt. Wij willen u vragen leveringsnota’s van partijen die tot en met zaterdag 30 september 2017 geleverd zijn, uiterlijk 6 oktober 2017 bij ons aan te leveren. Leveringsnota’s die later binnen komen, kunnen wij pas per betaaldatum januari 2018 verwerken. Ook al heeft de leverantie voor of op 30 september 2017 plaatsgevonden. Zowel kopers als verkopers verzoeken wij op de leveringsnota’s en ontvangstbewijzen duidelijk het koopbriefnummer en de leveringsdatum in te vullen. Alvast bedankt.

CNB Siergrassenweek verplaatst

20 september 2017

Op maandag 2 oktober gaat de CNB Siergrassenweek van start. Tot en met vrijdag 6 oktober worden er volop snij-en siergrassen geshowd in de showkas bij CNB. Let op: de show is dus één week verplaatst. Vakmiddag SiergrassenTijdens de siergrassenweek organiseert CNB in samenwerking met LTO op 4 oktober de vakmiddag Siergrassen. Er is een  interessant programma samengesteld met allereerst een bezoek aan vaste plantenkwekerij Ton Meijland, waar een groot assortiment siergrassen op volle grond te zien is.  Daarna vervolgt de middag zich bij CNB waar vertegenwoordiger Marcel Salman zal vertellen over ontwikkelingen in de siergrassenteelt, met name in het assortiment/noviteiten. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan de showkas bij CNB en een netwerk borrel. Een leuke combinatie dus van een informatieve middag en de mogelijkheid om te netwerken. Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan.

Wapperende vlaggen

14 september 2017

Na de lancering van de website is onze nieuwe huisstijl ook verder doorgevoerd. Wapperende vlaggen en een nieuw bord sieren de tuin in Lisse. Ook bij onze vestiging in Bovenkarspel en op onze showtuin zijn de nieuwe vlaggen in de top gehesen.Een bedankje aan Windkracht-10 voor het ontwerpen van dit logo en onze huisstijl is wel op zijn plaats. Ook Why ICT Group hebben wij hard nodig gehad voor de technische realisatie van onze website. Dat met de lancering van onze huisstijl de herfst is aangebroken, is niet zo gek gezien de naam van ons reclamebureau... 

Nieuwe huisstijl kleurt CNB

11 september 2017

Ondernemend, resultaatgericht, verbindend en actief. Onze kernwaarden die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van onze nieuwe huisstijl. Rood, paars en oranje zijn de nieuwe kleuren van ons logo. En daarmee dus ook onze website, het briefpapier, flyers, productgidsen en alle andere uitingen. Het was tijd voor iets nieuws. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe uitingen bijgekomen. Dat vroeg om eenheid en een stukje professionalisering. VerbindenCNB verbindt de wereld van bloembollen.  Dat is wat we in de kern doen en dus hebben we gezocht naar een huisstijl die hierbij past. Het resultaat is een fris en helder logo, waarbij de kleuren bewust gekozen zijn. Rood en paars zijn veel voorkomende kleuren in de bollenvelden. Oranje staat voor het typisch Hollandse product en de leidende positie die wij in deze sector hebben. De bloembladeren staan voor alle producten waarin wij bemiddelen. Alle diensten die wij verlenen vallen onder deze nieuwe huisstijl.  

CNB Dahliaweek komt eraan

05 september 2017

Maandag 11 september is de start van de CNB Dahliaweek. De gehele week zijn er volop dahlia’s te bewonderen in de showkas van CNB. Naast het bekende handelssortiment worden er ook diverse noviteiten geshowd.Bezoek showtuinEen bezoek aan de binnenshow kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan de showtuin. Op de showtuin zijn maar liefst 640 soorten opgeplant. De locatie van de showtuin is vlakbij CNB, namelijk Heereweg 439 in Lisse.NetwerkenCNB organiseert voor haar dahlia relaties op donderdag 14 september een barbecue op de showtuin. Een goede gelegenheid om vakgenoten op een meer informele manier te spreken. Heeft u de uitnodiging gemist maar wilt u toch graag komen? Aanmelden hiervoor kan bij Maaike Pennings via m.pennings@cnb.nl 

Positief bedrijfsresultaat voor CNB

05 september 2017

Op dinsdag 3 oktober vindt de Algemene Ledenvergadering van CNB plaats. Het afgelopen boekjaar wordt met een positief resultaat van € 1.648.000,- afgesloten. Dit is een stijging van € 570.000 ten opzichte van vorig boekjaar. De handelsomzet bemiddeling bedraagt € 293 mln. Hier is een toename van 3 miljoen euro gerealiseerd. “De behaalde handelsomzet en een goede incasso van debiteuren zorgt er wederom voor dat onze leden kunnen rekenen op een restitutie van 10 procent van de betaalde provisie”, aldus Leo van Leeuwen, directeur CNB. Aan de ledenvergadering wordt dit besluit tot restitutie van betaalde provisie ter goedkeuring voorgelegd. Met een omzet van € 4,8 miljoen is de dienst koelen en prepareren nagenoeg gelijk gebleven aan vorig boekjaar. Met groene veilingen is een omzet van € 2 miljoen gehaald. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig boekjaar. De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in het CNB gebouw in Lisse. De aanvang van de vergadering is 19.30 uur en vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De leden ontvangen hiervoor overigens nog een uitnodiging met aanvullende informatie.

CNB zorgt voor oplossing kwekersverenigingen

27 juli 2017

CNB is al geruime tijd in gesprek met de ACM (Autoriteit Consument en Markt) over de werkwijze van de kwekersverenigingen. Dit naar aanleiding van de mogelijke mededingingsrisico’s die samenhangen met de huidige werkwijze van kwekersverenigingen. “Van CNB mag verwacht worden dat we de risico’s voor onze klanten zover als mogelijk beperken” aldus Leo van Leeuwen, directeur van CNB. Recent heeft de ACM een antwoord geformuleerd op de belangrijkste vraagstukken. Hierbij heeft de ACM geconcludeerd dat de huidige werkwijze met kwekersverenigingen mededingingsrisico’s met zich meebrengt. “Het spreekt voor zich dat het in het belang is van onze klanten om deze risico’s voor hen weg te nemen” aldus Van Leeuwen. “Het eenvoudigweg stopzetten van de huidige werkwijze neemt die risico’s weliswaar weg, maar we voelen ons verplicht om aan onze klanten een passend alternatief voor te kunnen leggen.” Vanuit de behoefte van een relatief groot aantal kwekers om gezamenlijk met andere kwekers te kunnen blijven verkopen en ook omdat CNB gelooft in deze wijze van samenwerking in teelt en afzet, is CNB op zoek gegaan naar een alternatieve werkwijze die wel “mededingingsproof’’ is. “Er zijn allerlei structuren tegen het licht gehouden, ondersteund door gespecialiseerde juristen en we zijn er uiteindelijk in geslaagd een werkwijze te vinden die voor alle partijen werkbaar lijkt en recht doet aan de verschillende belangen” is de stellige overtuiging van Van Leeuwen. De ACM heeft aan CNB bevestigd dat CNB met deze alternatieve werkwijze een belangrijke stap in de goede richting zet en dat deze werkwijze de mededingingsrisico’s kan wegnemen, waarbij de ACM wel benadrukt dat het uiteindelijk gaat om de goede en zorgvuldige uitvoering hiervan in de praktijk. Het traject met de ACM is nu afgerond. Naar aanleiding van dit traject adviseert CNB kwekersverenigingen om de huidige werkwijze te staken en over te stappen naar een nieuwe werkwijze. Voor deze nieuwe werkwijze heeft CNB voor haar klanten een totaaloplossing ontwikkeld in de vorm van een nieuwe afzonderlijke dienst voor kwekers. “Samen met de betrokken kwekers zullen we deze nieuwe activiteit verder ontwikkelen en op maat inkleuren, waarbij CNB haar klanten zal blijven behoeden voor mededingingsrisico’s. We hebben inmiddels veel kennis opgedaan en daar laten we onze klanten graag van profiteren.” De bij kwekersverenigingen betrokken kwekers worden hiervoor binnenkort door CNB benaderd.

Showkas CNB decor voor muscari's

02 juli 2017

Van maandag 13 t/m vrijdag 17 februari vindt de CNB Muscariweek plaats. Tijdens deze week is de showkas van CNB gevuld met noviteiten en handelssortiment. De show is elke dag te bezoeken van 8.30 uur tot 17.00 uur bij CNB aan de Heereweg 347 in Lisse.De laatste jaren zijn er steeds meer nieuwe, zeer bruikbare soorten op de markt gekomen. De muscari doet het goed op pot, in de tuin en in een boeket. Dus alle reden voor het organiseren van de CNB Muscariweek. Inzenders zoals Muscari BV, Kwekersvereniging Big Smile, Gebr. Pletting en Roma Nova zijn inzender van de productweek. Nieuwe inzenders kunnen zich tot aan de opening van de show nog aanmelden. Hoe meer er geshowd kan worden, hoe beter. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Maaike Pennings: m.pennings@cnb.nl De show is met name interessant voor handelaren en exporteurs in potjes, snijbloemen en droogverkoop.

CNB Pioen- en Irisweken

23 mei 2017

Van dinsdag 6 t/m vrijdag 16 juni vindt alweer de derde editie van de CNB Pioen- en irisweken plaats. Tijdens deze weken staat de mijnzaal van CNb volledi gin het teken van de Pioen en de Iris.  SamenvoegingWat begon als twee afzonderlijke productshows in de showkas, is vorig jaar uitgegroeid tot een volwaardige show in de mijnzaal van CNB. Gedurende deze twee weken zijn er meer dan 125 bloeiende soorten pioenrozen te bezichtigen. Zowel het actuele handelssortiment als de nieuwste cultivars zijn te zien. Ongeveer 80 soorten irissen worden verwacht, waarvan ook zowel het handelssortiment als de noviteiten te zien zijn. Het broeierij assortiment is goed vertegenwoordigd, wat de show ook interessant maakt voor de bloemeninkopers.  OpeningstijdenDe show is alle werkdagen geopend va 8.30 uur tot 17.00 uur en is vrij te bezichtigen. Op dinsdag 13 juni is er een avond openstelling tot 21.00 uur. Wilt u ook uw soorten showen tijdens deze weken? Voor Irissen kunt u contact opnemen met Hans Pater via 06 - 53 29 96 17 en voor het showen van Pioenen kunt u bij Ron Hoogeveen terecht via 06 – 53 39 02 29.

Extra groene veiling CNB veilingteam

25 april 2017

Het CNB veilingteam heeft nog een extra groene veiling opdracht toegevoegd aan de agenda. Voor Fields, Source of Flowers wordt op 17 mei 1440 RR van de Tulp Sweet Flag® geveild. Het tuinadres is Schoterpad 14 in Rutten.  Deze groene veiling vindt aansluitend op de groene veiling van Bloembollenbedrijf Straatsma plaats. Voor een overzicht van de totale veilingagenda klik hier.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Walkier van CNB via 06 – 83 71 43 50.  

Kijkdagen Mantel's tuinbouwbedrijf

06 april 2017

Maandag 10 en dinsdag 11 april is er de mogelijkheid om de te veilen machines en materialen van de firma Mantel's tuinbouwbedrijf B.V. te bekijken. Deze firma heeft ervoor gekozen om de veiling uit te laten voeren door CNB in samenwerking met Troostwijk. De veiling bevat een complete lelie verwerkingslijn met onder andere een weegteller, diverse rollensorteerders, kantelaars en een lichtsluistelmachine. Een topstuk van deze veiling is de Aweta 6-lijns Calistar weeg/telmachine. Wilt u de kavels bekijken of een bod uitbrengen? Dat kan via deze link. De veiling sluit op woensdag 12 april. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Walkier van CNB via 06 – 83 71 43 50.