Extra groene veiling CNB veilingteam

25-04-2017

Het CNB veilingteam heeft nog een extra groene veiling opdracht toegevoegd aan de agenda. 

Voor Fields, Source of Flowers wordt op 17 mei 1440 RR van de Tulp Sweet Flag® geveild. Het tuinadres is Schoterpad 14 in Rutten.  Deze groene veiling vindt aansluitend op de groene veiling van Bloembollenbedrijf Straatsma plaats. Voor een overzicht van de totale veilingagenda klik hier.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Walkier van CNB via 06 – 83 71 43 50. 

 


Vergelijkbaar nieuws

Winnaar CNB Dutch Peony Award 2018!

13 juni 2018

Dinsdag 12 juni is de winnaar van de CNB Dutch Peony Award 2018 bekend gemaakt tijdens de Vakavond Pioen bij CNB. De winnaar is Henry Bockstoce van kwekerij De Grashoek. Nek-aan-nekrace De jury was unaniem over deze winnaar, al was het wel een nek-aan-nekrace, want de nummer twee kreeg slechts één punt minder.  De vakjury, bestaande uit experts en professionals uit het pioenenvak, hebben de inzendingen beoordeeld op: uniformiteit, vaasleven, knop- en bloempresentatie. Een juweeltje De helder kers-rode kleur, prachtige roosvormige en grote bloem zorgde voor een mooie bloempresentatie. Henry Bockstoce heeft sterke dikke stelen in combinatie met een donker groen gezond blad. Volgens de jury is deze pioen van top kwaliteit, een juweeltje en zeer uniform. Een terechte winnaar dus! Categorieën Naast de overall winnaar zijn er ook prijzen uitgereikt in de volgende categorieën. De beste lactiflora: Pietertje Vriend-Wagenaar van inzender Jan Dekker van Dekker Pioenen Bovenkarspel. De beste hybride: Henry Bockstoce van Kwekerij de Grashoek uit Noordwijk De beste itoh: Bartzella van vaste planten kwekerij H.A. van Dongen uit Zwaanshoek. De beste pot: Canary Brilliant® , Bartzella, Cora Louise,  First arrival van inzender Itoh peony plus.  Deze winnaars zijn nog twee dagen te bewonderen tijdens de CNB Dutch Peony Weeks bij CNB in Lisse. 

CNB Pioen- en Irisweken

05 juni 2018

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 15 juni vindt alweer de vierde editie van de CNB Pioen- en irisweken plaats. Tijdens deze weken staat de mijnzaal van CNB volledi gin het teken van de Pioen en de Iris.  Samenvoeging Wat begon als twee afzonderlijke productshows in de showkas, is vorig jaar uitgegroeid tot een volwaardige show in de mijnzaal van CNB. Gedurende deze twee weken zijn er meer dan 125 bloeiende soorten pioenrozen te bezichtigen. Zowel het actuele handelssortiment als de nieuwste cultivars zijn te zien. Ongeveer 80 soorten irissen worden verwacht, waarvan ook zowel het handelssortiment als de noviteiten te zien zijn. Het broeierij assortiment is goed vertegenwoordigd, wat de show ook interessant maakt voor de bloemeninkopers.  Openingstijden De show is alle werkdagen geopend va 8.30 uur tot 17.00 uur en is vrij te bezichtigen. Op dinsdag 12 juni is er een avond openstelling tot 21.00 uur.   

Wie wint de allereerste CNB Dutch Peony Award 2018?

29 mei 2018

Wij vinden het belangrijk om de pioen en onze inzenders onder de aandacht te brengen. Daarom hebben wij dit jaar de CNB Dutch Peony Award in het leven geroepen. Twee weken lang wordt er een groot assortiment bestaande en nieuwe cultivars geshowd. Vakjury Al jaren showen kwekers hun soorten tijdens de CNB Dutch Peony Weeks. Dit jaar hebben wij iets extra’s te bieden voor onze inzenders. Tijdens deze weken worden namelijk alle inzendingen gekeurd door een vakjury. Deze vakjury bestaat uit experts en professionals uit het pioenenvak die de inzendingen zullen beoordelen op: Uniformiteit Vaasleven Knop- en bloempresentatie Naast de overall-winnaar zijn er in de volgende subcategorieën ook prijzen te winnen: hybride, lactiflora, itoh en potsoorten. De winnaar De winnende inzending krijgt de award uitgereikt op dinsdag 12 juni tijdens de Vakavond Pioen. Deze vakavond is vrij toegankelijk voor vakgenoten. Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan hier.