In zee met CNB

05-03-2018

De week begon ijskoud in Breezand, maar dankzij de organisatie van de Lentetuin is de beurs uiteindelijk toch geopend. En dat was maar goed ook, want er stond een prachtige bloemenshow klaar voor de bezoekers.

Standhouder van het jaar 2018
Uiteraard waren wij ook aanwezig! Bij een nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook een vernieuwde stand die ook goed aansloot op het thema van dit jaar; Duik in de onderwaterwereld. Dankzij arrangeur Miranda Duineveld stonden er ook prachtige bloemwerken in onze stand. Dat heeft ervoor gezorgd dat CNB standhouder van het jaar 2018 geworden is! 

Gelukkig lieten bezoekers zich niet tegenhouden door de kou en hebben we een erg goede beurs gehad! Onze vertegenwoordigers kijken al uit naar volgend jaar. 

 

FOTO'S:


De standbemanning met de prijs.

 

  .
Dankzij onze mutsen en Gluhwein hadden we het niet koud. 

 

Vergelijkbaar nieuws

Volop kleur in de showkas

20 maart 2018

Van hele oude soorten tot nieuw assortiment, in de showkas bij CNB is het allemaal te zien!  Leren door het zelf te doen Hyacinten vertegenwoordiger Stefan showt deze week 65 cultivars en volgens de KAVB dwingt deze collectie diep respect af.  65 cultivars in alle mogelijke kleuren, in leeftijd variërend van meer dan honderd jaar tot nog maar een paar jaar oud. Stefan is drie jaar geleden begonnen met het afbroeien van hyacinten.  'Ik wilde meer kennis opdoen over de eigenschappen van verschillende soorten. En hoe kun je dat beter doen dan het zelf te ervaren? Groeit een soort bijvoorbeeld heel snel of juist langzaam en hoe verbeter je de kwaliteit? Door dit proces ben ik veel te weten gekomen over deze cultivars'. Uiteindelijk wil hij ieder jaar een grotere bol en een betere bloem. ‘Doordat er vaak voornamelijk nieuwe soorten geshowd worden, waar nog geen aanbod van is, vind ik het ook goed om te laten zien wat er daadwerkelijk te koop is’ aldus Stefan.  Tijdens de CNB Hyacintendag op  vrijdag 13 april bent u natuurlijk ook van harte welkom op de Floratuin in Julianadorp. Hier zijn meer dan 80 hyacinten te zien, dus een bezoekje is zeker de moeite waard! KAVB Keuring Afgelopen maandag was de KAVB Hyacintenkeuring in de showkas bij CNB. Met wel zeven inzenders is er veel variatie in pot- en snijhyacinten te zien. L.W.A. van der Poel uit Breezand showt zijn collectie noviteiten. Bij de snijtypen valt de helderpaarse 1 X 19 II 5.07 op, bij de pottypen de rode 2 X 27 II 7.01. J.F.M. Hogervorst laat de meerstelige roze Lrs 72057 zien, terwijl Nic Dames een hele collectie meersteligen presenteert, in kleur variërend van geel tot rood, roze, paars en wit. Kapiteyn laat pot- en snijselecties zien, waaronder ‘Silverstone’, ‘Bon Bini’, ‘Full House’ en 0302. M.C. Zonneveld zet in de kleur blauw ‘Chicago’ en zaailing 0515 neer, terwijl Markglory de aandacht trekt met ‘Red Glory’ en de gele zaailing 08-12005. Bent u benieuwd naar de inzendingen en wilt u ze met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust even kijken in de showkas bij CNB.

Een succesvolle marktbroeishow

12 maart 2018

Afgelopen vrijdag was de CNB Marktbroeishow in Bovenkarspel. Met 80 tulpen cultivars stond er een prachtige show klaar voor de genodigden. Er stond een breed scala aan tulpen op potgrond naast waterbroeibakken, dat zorgde voor een goede vergelijkingsmogelijkheid. Daarnaast mochten alle bezoekers bossen mee naar huis nemen om het vaasleven van de tulp te testen.  Volgens de vertegenwoordigers was het een geslaagde show met een record aantal bezoekers!   

Daar komt handel uit!

06 maart 2018

Arno Kroon en Paul van Bentem lijken een gat in de markt gevonden te hebben. Afgelopen week werd de eerste editie van de marktbroeishow bol-op-pot georganiseerd.  “De aanloop was boven verwachting goed”, aldus Arno. “Op de eerste dag kwamen er ruim honderd bezoekers langs en ook de tweede dag hebben we veel interessant bezoek gehad. Daar komt zeker handel uit.”  Het is wat het is De insteek van de show was, om het product te laten zien zoals het er in het echt ook uit ziet. “Zoals we de potten geplant hebben, zo zijn ze ook geshowd. We hebben de potten niet mooier gemaakt dan ze zijn”. Paul en Arno hebben samen 90% van de handel die geshowd werd, zelf gebroeid. De rijke bloeier narcis ‘Tête Bouclé’ had veel bekijks en zo ook de narcis ‘Big Smile’. Naast een divers aanbod van narcis en muscari werd er ook tulp, calla, fritillaria, iris, sneeuwklokje en chionodoxa geshowd.