Prijswinnaars Leliekeuring KAVB

08-11-2017

De CNB Leliedagen werden vandaag afgetrapt met een KAVB Leliekeuring.

De keuring, ter gelegenheid van de CNB Leliedagen, wordt georganiseerd door CNB in samenwerking met de KAVB. De inzendingen zijn van goede kwaliteit, iets wat in deze tijd van het jaar niet eenvoudig is. Al met al zijn er ongeveer zo’n 170 vazen ingezonden.

Mooie compacte Potlelie
Bij de potlelies kreeg ‘Star Express’ van Van Schie Potlelies uit Honselersdijk de eerste prijs in deze categorie. De KAVB spreekt van 'een mooie compacte plant met grote opstaande knoppen en bloemen'. 

Een echte uniforme vaas
Lilium ‘Pomonte’, van inzender World Breeding, kreeg de eerste prijs in de categorie Az/LA. Deze vaas is niet te missen. Het is een echte uniforme vaas in precies het goede stadium.

Lelie met een lief kleurtje
De lichtroze ‘Monsano’ van Vletter en Den Haan met mooie grote roze bloemen, volgens kenners een lief kleurtje, kreeg de eerste prijs. Naast een prima kleur heeft deze cultivar ook een mooie opbouw.

Roselily
De eerste prijs ging naar Roselily Dalinda ‘DL111726’ van Kw. Ver. Roselily uit Lisse. Een compacte lelie met een compacte bloeiwijze met opstaande knoppen en bloemen. De dubbele bloemen zijn zeer regelmatig, iets wat zeker een toegevoegde waarde heeft.

Vuvuzela
De groep overig omvat de types en kruisingen die niet in de andere klassen vallen. De witte ‘Vuvuzela’ van De Jong Lelies is een fraaie longiflorum met min of meer opstaande bloemen. Deze lelie kreeg de eerste prijs.

Veel belovend voor de toekomst
De inzending van Double Check Lily uit Moerkapelle kwam uit de reguliere productie en niet uit de aparte showkasjes van de veredeling. De jury was zeer positief over de ingezonden kwaliteit en honoreerde dat met een Gouden medaille. 'Als elke consument zulke bloemen krijgt, dan is de toekomst veel belovend'.

De prijswinnaars en alle andere vazen zijn nog tot en met vrijdag 10 november te bewonderen bij CNB. 

Kijk hier voor meer informatie over de CNB Leliedagen. 

Highlighted image: Prijswinnaars Leliekeuring KAVB

Vergelijkbaar nieuws