Slecht pioenenjaar en geen CNB Dutch Peony Days!

27-05-2024

De extreme weersomstandigheden lijken van alle dag. Te nat, te droog, hagelbuien en dan ineens ook nog nachtvorst en daarna nog meer regen en hagelbuien. De schade in de pioenen door het extreme weer is nog nooit zo groot geweest. De combinatie van het vroege seizoen en de kwaliteit/uitval heeft ons doen besluiten om de CNB Dutch Peony Days niet door te laten gaan begin juni.
 
Het seizoen is vroeg en er is dit jaar veel uitval in de pioenen door het extreme weer. Sommige pioenensnijders spreken over ongeveer 30 tot 50 procent minder opbrengst tov vorig jaar. Door de hagelbuien en andere weersomstandigheden zijn bloemknoppen en blad beschadigd. Dit betekent dat er onvoldoende pioenen zijn en dat de kwaliteit van de pioenen niet goed (genoeg) is voor een bloemenshow. Daarbij is het niet haalbaar om de bloemen te bewaren tot juni.
 
“Afgelopen dagen heb ik de meeste inzenders gesproken en blijkt dat de meeste niet kunnen leveren. We streven er altijd naar om een kwalitatief zo goed mogelijke show neer te zetten. Wij denken dat dat dit jaar niet gaat lukken. Ik baal er enorm van. Het zijn altijd mooie dagen om relaties te spreken en ze met elkaar in verbinding te brengen. Er zit dus niks anders op dan de CNB Dutch Peony Days af te gelasten. Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen!” aldus Gijs Laan.
 
In het najaar staat de Landelijke Pioenenbijeenkomst weer op de agenda. Dit is in samenwerking met Agrifirm. “We hopen dan al onze relaties weer welkom te heten bij CNB in Bovenkarspel.”

Highlighted image: Slecht pioenenjaar en geen CNB Dutch Peony Days!

Vergelijkbaar nieuws