Veertigste editie IPM Essen 2024!

07-02-2024

Het CNB vaste planten team heeft de veertigste editie van de internationale IPM beurs in Essen bezocht. Dit jaar trok IPM 36.000 bezoekers van 23 tot 26 januari.

Dit jaar stonden vooral de klimaatbestendige planten centraal op de tuinbouwbeurs in Essen. Er waren weer volop stands aanwezig van 1.403 exposerende bedrijven en organisaties uit 43 verschillende landen. Technische innovaties waren als vanouds gegroepeerd in hal 3 en daar werd duidelijk dat robotisering en AI opkomen in de tuinbouw.

De organisatie concludeert dat IPM Essen 2024 meer bezoekers van buiten Duitsland trok dan vorig jaar, maar het bezoekersaantal over de gehele editie was 4.000 minder dan in 2023. Vanwege treinstakingen was het extra druk op autowegen in Essen en op de parkeerplaatsen. Normaal komt een kwart van de bezoekers per trein naar de beurs. Door de organisatie is er naar het oordeel van vakbezoekers gevraagd en het aanbod is als zeer positief ervaren. 

Onze vertegenwoordigers hebben de beurs op woensdag 24 januari bezocht. Naast dat het een van de grootste beurzen is, is het altijd een mooi moment om relaties te ontmoeten en mee bij te praten.

Highlighted image: Veertigste editie IPM Essen 2024!

Vergelijkbaar nieuws