Vertrouwen centraal bij veilen

04-03-2020

De belangstelling om groen te veilen is groot, zowel voor bedrijven die hun kraam willen wijzigen, als voor bedrijven die gaan stoppen. Naast timing van het veilmoment – ‘zal ik het nu doen of nog een jaar wachten?’ – is vertrouwen een groot goed als het om veilen gaat. ‘Wij adviseren daarin graag.’

Greep uit het aanbod
Vorig jaar sloot het team van CNB Veilen het groene veiling seizoen af van met een verkooppercentage van 98 procent. Als we Erik Barnhoorn, Ronald Walkier en Martijn van Schie half februari spreken, hebben ze al negen opdrachtgevers voor het komende seizoen. “Daarbij gaat het om een breed scala van gewassen bestemd voor de droogverkoop en de broeierij, in alle teeltgebieden.” Ze doen een greep uit het aanbod. “Voor de firma Van Eeden in Noordwijkerhout veilen we onder andere  4 hectare narcis ‘Jetfire’ en 4 hectare tulp ‘Daydream’. Voor Jakob Pennings Bloembollen uit Noordwijkerhout gaat het onder meer om tulp ‘Red-Pink, ‘Apricot Impression’ en ‘Hakuun’. Bij de firma Job van der Pol uit Egmond aan de Hoef zijn het onder andere narcissen ‘Tête-á-Tête’, ‘Osiris’ en ‘Yellow River’, tulpen ‘Concerto’, ‘Lalibela’ en ‘Debutante’, en krokus ‘Remembrance’ en ‘Jeanne d’Arc’.” Het complete overzicht is te vinden op de veilingagenda.  

Foto’s
De belangstelling om groen te veilen is groot. “Wij spreken ook ondernemers die twijfelen: ‘Zal ik het nu doen, of nog een jaar wachten? Wat is goede timing?’ Op basis van onze ervaring door de jaren heen, kunnen we daar een goed advies over geven, geheel vrijblijvend. Belangrijkste is dat de klant zich er goed bij voelt. Klanten geven ons vertrouwen en het is aan ons op dat keer op keer waar te maken.” Ook dit seizoen gaat veilingteam foto’s maken van de gewasontwikkeling om te posten op de Facebookpagina van CNB. “Op die manier kunnen kopers de ontwikkeling op de voet volgen.”

Inbrengveiling
Vanaf 21 maart tot medio april organiseert het veilingteam samen met Troostwijk een inbrengveiling in Noordwijkerhout waar courante en kwalitatief goede materialen voor de bloembollensector kunnen ingebracht. “Daarbij ligt de nadruk op kwaliteit, we willen hoogwaardige materialen kunnen aanbieden.” Het team heeft ook alweer vier materialenveilingen op de rol staan. “Meer informatie daarover is te vinden op onze veilingagenda op de website.”

Tulpenkratten
Ten slotte melden de mannen van het veilingteam nog dat, in navolging van het succes van de leliekratten, er ook kratten voor de tulpenexport worden geproduceerd die gratis in heel Nederland worden bezorgd. “We doen dat, net als de leliekratten, samen met Espol Plastics. We verwachten dat de kratten begin juni  op de markt komen. Als het zover is, komen we daarmee naar buiten.”

Het complete overzicht van de veilingportefeuille vind je hier. 

Highlighted image: Vertrouwen centraal bij veilen