'We zouden het zo weer doen'

20-12-2021

Met ons team van CNB Veilen kijken we terug op de materialenveilingen die onlangs hebben plaatsgevonden. Ook blikken we vooruit naar het voorjaar van 2022 waarin groene veilingen zijn gepland.

Geslaagde materialen veilingen
Ronald Walkier van CNB Veilen kijkt terug op een aantal geslaagde materialenveilingen, die in samenwerking met Troostwijk Auctions werden georganiseerd. “Zo was er de veiling bij Wout Philippo waar we maar liefst 141 kavels konden aanbieden. Dat leverde ruim 2000 biedingen op en 47 kopers vanuit heel Europa.” Directeur-eigenaar Dick Philippo is ‘geweldig blij’ met het resultaat. “De aanleiding voor de veiling is bedrijfsbeëindiging. Dat was een moeilijk en emotioneel besluit, maar als je dan toch gaat verkopen, wil je natuurlijk graag dat het goed gebeurt. Dat was bij het team van CNB en Troostwijk in goede handen, zij vormen een sterke combinatie. Gezamenlijk hebben zij een groot netwerk en dat hebben ze volop ingezet om aandacht te vragen voor onze veiling. We zijn zeer tevreden over de opbrengst, dat hadden wij zelf nooit kunnen realiseren. We zouden het zo weer op deze manier doen.”

Verzorgde inventaris
Ondertussen worden de voorbereidingen getroffen voor de materialenveiling van P.A.M. Klaver B.V. in Anna Paulowna. “In overleg met de opdrachtgever verzamelen we gedetailleerde beschrijvingen van de materialen, zodat kopers een goed beeld krijgen van het aanbod. De veiling komt 20 december online en sluit 20 januari vanaf 19.00 uur.” Verder staat nog een veiling op de rol wegens bedrijfsbeëindiging voor J.C.M.J. Heemskerk in Hillegom. “Deze zeer verzorgde inventaris komt 6 januari 2022 online en sluit 26 januari 2022 vanaf 19.00 uur.” Ook nieuw op de agenda is de materialenveiling van Bloembollenkwekerij G.E.M. Berbee te Schagerbrug. “Daarover zullen wij op een later tijdstip meer informatie geven.”

Groen veilen
In deze tijd vinden de eerste voorbereidende gesprekken plaats voor de groene veilingen in het voorjaar van 2022. “Er vinden diverse gesprekken plaats, maar we kunnen de eerste twee opdrachtgevers al melden. Voor Bloembollenkwekerij G.E.M. Berbee veilen we ongeveer 7 hectare tulpen, waaronder ‘Negrita Double ®’, ‘Flash Point®’ , ‘Password®’ en ‘Sunny Prince®’. Voor V.O.F. Stap-Sjerps veilen we ongeveer 3 hectare met onder andere de cultivars ‘Jan van Nes parrot®, ’Rhino®’, ‘Red Stone®’, ‘Double Trouble®’ en ‘Oviedo ®’.” Wie overweegt (een deel van) de kraam groen te veilen, kan geheel vrijblijvend contact opnemen met het team van CNB Veilen. “Na een oriënterend gesprek weet je beter waar je voor staat. Dat helpt vaak om een goede beslissing te kunnen nemen.”

Kopen en verkopen
De aanbodbank voor materialen en machines, die Ed en Ronald Walkier samen runnen, wordt goed gevonden (cnb.nl/materialen-en-machines). “Hier bieden we gebruikte materialen en machines aan en kunnen belangstellenden een bod doen en/of een vraag stellen. Het is ook mogelijk om zelf aanbod op de site te zetten. Daarbij kunnen we zo nodig ondersteuning bieden. App de foto’s door en wij zetten het product online.” Wie twijfelt of zijn gebruikte materialen wel interessant zijn voor de site, kan contact opnemen. “We komen graag langs om zelf even te kijken. Op die rondes valt ons oog nogal eens op andere materialen en machines die niet meer worden gebruikt, daar zitten soms echte parels bij. Dat maakt zo’n bezoek voor beide partijen dan weer extra interessant.” Het team kan ook worden benaderd voor fust. “We hebben interessante aanbiedingen voor nieuwe leliekratten. We maken graag een offerte op maat.”

 

Highlighted image: 'We zouden het zo weer doen'

Vergelijkbaar nieuws