CNB Pioen- en Irisweken

23-05-2017

Van dinsdag 6 t/m vrijdag 16 juni vindt alweer de derde editie van de CNB Pioen- en irisweken plaats. Tijdens deze weken staat de mijnzaal van CNb volledi gin het teken van de Pioen en de Iris. 

Samenvoeging
Wat begon als twee afzonderlijke productshows in de showkas, is vorig jaar uitgegroeid tot een volwaardige show in de mijnzaal van CNB. Gedurende deze twee weken zijn er meer dan 125 bloeiende soorten pioenrozen te bezichtigen. Zowel het actuele handelssortiment als de nieuwste cultivars zijn te zien. Ongeveer 80 soorten irissen worden verwacht, waarvan ook zowel het handelssortiment als de noviteiten te zien zijn. Het broeierij assortiment is goed vertegenwoordigd, wat de show ook interessant maakt voor de bloemeninkopers. 

Openingstijden
De show is alle werkdagen geopend va 8.30 uur tot 17.00 uur en is vrij te bezichtigen. Op dinsdag 13 juni is er een avond openstelling tot 21.00 uur.

Wilt u ook uw soorten showen tijdens deze weken? Voor Irissen kunt u contact opnemen met Hans Pater via 06 - 53 29 96 17 en voor het showen van Pioenen kunt u bij Ron Hoogeveen terecht via
06 – 53 39 02 29.


Vergelijkbaar nieuws

Winnaar CNB Dutch Peony Award 2018!

13 juni 2018

Dinsdag 12 juni is de winnaar van de CNB Dutch Peony Award 2018 bekend gemaakt tijdens de Vakavond Pioen bij CNB. De winnaar is Henry Bockstoce van kwekerij De Grashoek. Nek-aan-nekrace De jury was unaniem over deze winnaar, al was het wel een nek-aan-nekrace, want de nummer twee kreeg slechts één punt minder.  De vakjury, bestaande uit experts en professionals uit het pioenenvak, hebben de inzendingen beoordeeld op: uniformiteit, vaasleven, knop- en bloempresentatie. Een juweeltje De helder kers-rode kleur, prachtige roosvormige en grote bloem zorgde voor een mooie bloempresentatie. Henry Bockstoce heeft sterke dikke stelen in combinatie met een donker groen gezond blad. Volgens de jury is deze pioen van top kwaliteit, een juweeltje en zeer uniform. Een terechte winnaar dus! Categorieën Naast de overall winnaar zijn er ook prijzen uitgereikt in de volgende categorieën. De beste lactiflora: Pietertje Vriend-Wagenaar van inzender Jan Dekker van Dekker Pioenen Bovenkarspel. De beste hybride: Henry Bockstoce van Kwekerij de Grashoek uit Noordwijk De beste itoh: Bartzella van vaste planten kwekerij H.A. van Dongen uit Zwaanshoek. De beste pot: Canary Brilliant® , Bartzella, Cora Louise,  First arrival van inzender Itoh peony plus.  Deze winnaars zijn nog twee dagen te bewonderen tijdens de CNB Dutch Peony Weeks bij CNB in Lisse. 

CNB Pioen- en Irisweken

05 juni 2018

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 15 juni vindt alweer de vierde editie van de CNB Pioen- en irisweken plaats. Tijdens deze weken staat de mijnzaal van CNB volledi gin het teken van de Pioen en de Iris.  Samenvoeging Wat begon als twee afzonderlijke productshows in de showkas, is vorig jaar uitgegroeid tot een volwaardige show in de mijnzaal van CNB. Gedurende deze twee weken zijn er meer dan 125 bloeiende soorten pioenrozen te bezichtigen. Zowel het actuele handelssortiment als de nieuwste cultivars zijn te zien. Ongeveer 80 soorten irissen worden verwacht, waarvan ook zowel het handelssortiment als de noviteiten te zien zijn. Het broeierij assortiment is goed vertegenwoordigd, wat de show ook interessant maakt voor de bloemeninkopers.  Openingstijden De show is alle werkdagen geopend va 8.30 uur tot 17.00 uur en is vrij te bezichtigen. Op dinsdag 12 juni is er een avond openstelling tot 21.00 uur.   

Aan tafel met... Iris 'Discovery'

30 mei 2018

Deze week zijn we op bezoek geweest bij Mark Hopman van Gebr. Hopman.  In onderstaande video vertelt hij samen met Irissen vertegenwoordiger Hans Pater over Discovery, Discovery Purple en Discovery Sky.  Ook uw producten online en offline promoten bij CNB? Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid. Bekijk de video hier: