Aan tafel met... Iris 'Discovery'

30-05-2018

Deze week zijn we op bezoek geweest bij Mark Hopman van Gebr. Hopman. 

In onderstaande video vertelt hij samen met Irissen vertegenwoordiger Hans Pater over Discovery, Discovery Purple en Discovery Sky. 

Ook uw producten online en offline promoten bij CNB?
Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid.

Bekijk de video hier:

Vergelijkbaar nieuws

Winnaar CNB Dutch Peony Award 2018!

13 juni 2018

Dinsdag 12 juni is de winnaar van de CNB Dutch Peony Award 2018 bekend gemaakt tijdens de Vakavond Pioen bij CNB. De winnaar is Henry Bockstoce van kwekerij De Grashoek. Nek-aan-nekrace De jury was unaniem over deze winnaar, al was het wel een nek-aan-nekrace, want de nummer twee kreeg slechts één punt minder.  De vakjury, bestaande uit experts en professionals uit het pioenenvak, hebben de inzendingen beoordeeld op: uniformiteit, vaasleven, knop- en bloempresentatie. Een juweeltje De helder kers-rode kleur, prachtige roosvormige en grote bloem zorgde voor een mooie bloempresentatie. Henry Bockstoce heeft sterke dikke stelen in combinatie met een donker groen gezond blad. Volgens de jury is deze pioen van top kwaliteit, een juweeltje en zeer uniform. Een terechte winnaar dus! Categorieën Naast de overall winnaar zijn er ook prijzen uitgereikt in de volgende categorieën. De beste lactiflora: Pietertje Vriend-Wagenaar van inzender Jan Dekker van Dekker Pioenen Bovenkarspel. De beste hybride: Henry Bockstoce van Kwekerij de Grashoek uit Noordwijk De beste itoh: Bartzella van vaste planten kwekerij H.A. van Dongen uit Zwaanshoek. De beste pot: Canary Brilliant® , Bartzella, Cora Louise,  First arrival van inzender Itoh peony plus.  Deze winnaars zijn nog twee dagen te bewonderen tijdens de CNB Dutch Peony Weeks bij CNB in Lisse. 

Aan tafel met... Allium 'Purple Rain'

15 mei 2018

Deze week zijn we op bezoek geweest bij J.M. van Berkel. Jan heeft het hele proces laten zien en verteld in onderstaande video wat 'Purple Rain' zo bijzonder maakt.  Ook uw producten online en offline promoten bij CNB? Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid. Bekijk de video hier:

Winnares The Voice Kids Iris Verhoek plant haar eigen Iris

24 april 2018

Bijna een jaar na de doop van Iris 'Young Star' heeft Iris Verhoek gister haar eigen bollen in de tuin geplant. Tijdens de CNB Irisweken 2017 mocht de winnares haar eigen Iris dopen en gister ontving ze de bollen uit handen van CNB vertegenwoordiger Hans Pater. Écht blauwe kleur ‘Young Star’ is uniek door de mooie écht blauwe kleur en de grote bloem. Om het areaal te laten groeien is ‘Young Star’ bij Maveridge geplant. Volgens Hans zullen we over een paar jaar zien of 'Young Star' ook echt een ster wordt… Tijdens de CNB Irisweken van, 5 tot 8 juni en 11 tot 15 juni,  is onder andere ‘Young Star’ ook al te zien. Zien we jullie dan?