AVG part 2 (Blog: Paul Peters)

18-09-2018

Het is alweer even geleden dat ik u geïnformeerd heb over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In die periode werden we allemaal plat gemaild over acties van bedrijven en instellingen, meestal uit ‘onnodige’ voorzorg. Nu is het alweer een poosje stil en vult uw mailbox zich met andere, nu actuele, zaken.

Privacy statement
Maar wat doen al die bedrijven en instellingen als het gaat om persoonsgegevens? Ik kan me voorstellen dat die vraag leeft. Bij CNB is wel het een en ander gebeurd. Zo hebben we bijvoorbeeld ons ons privacy beleid gedefinieerd, dit kunt u lezen in ons privacy statement.

Beleid
Wanneer je als bedrijf in opdracht van een ander bedrijf persoonsgegevens verwerkt is het nodig dat er tussen de twee bedrijven een verwerkersovereenkomst wordt opgemaakt. In geval van veredelaars en CNB is dat nodig omdat CNB in opdracht van een veredelaar areaalgegevens opvraagt.

Dienstverlening
CNB vindt het belangrijk dat u als opdrachtgever voor de verwerking van persoonsgegevens maar ook wij als verwerker van die persoonsgegevens voldoen aan de AVG wetgeving. Vandaag heb ik een flinke stapel verwerkersovereenkomsten getekend. Op zo’n moment komt echt tot leven waar de AVG nu precies op toeziet.

De verwerkersovereenkomsten gaan op de post en veredelaars die CNB opdracht hebben gegeven royalty’s te innen, ontvangen deze binnenkort ter ondertekening.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met  Paul Peters (Manager bemiddeling).

 

Highlighted image: AVG part 2 (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws