Heeft de Pioenenteelt toekomst?

05-02-2018

Naar aanleiding van die vraag organiseerde CNB samen met LTO en GMN voor de tweede keer een landelijke Pioenendag bij CNB in Bovenkarspel.

Net als vorig jaar waren er meer dan 180 aanwezigen. 'Dat is natuurlijk fantastisch voor het Pioenenvak', aldus gastheer Aad Vernooy van LTO. 

Interessante sprekers
CNB Pioenenvertegenwoordiger Ron Hoogeveen verzorgde de aftrap van de middag. Het handelsassortiment en de ontwikkelingen in de handel kwamen aan de orde. Na Ron nam Frank van de Hoek van GMN, samen met enkele collega's,  de ontwikkelingen in de gewasbeschermingsmiddelen voor zijn rekening. 

Leo van Leeuwen, Sr. Keurmeester van de Naktuinbouw vertelde over de laatste ontwikkelingen in de keuringen en de ziektebeelden. Tenslotte hadden Eurofins en DCM een duidelijk verhaal over de bodemanalyse en grondmonsters.

Goede toekomst
Volgens onze vertegenwoordiger Ron was het een interessante middag waarin goede onderwerpen zijn behandelt. ‘We zijn nog lang niet uitgeleerd over de teelt en het assortiment Pioenrozen’. Maar duidelijk werd wel dat de Pioenenteelt een goede toekomst voor zich heeft! 

Highlighted image: Heeft de Pioenenteelt toekomst?

Vergelijkbaar nieuws