Het jaar van de draak!

27-02-2024

Vanuit het bestuur van de vaktentoonstelling Zwaagdijk kijken we terug op een goede vakbeurs en vakbroei. Het thema was ‘Chinees Nieuwjaar’ en dat is gevierd met een drakendans. Het is immers ‘het jaar van de draak’ die op 10 februari jl. is gestart.

Maar wat betekent het nu dat het dit jaar het jaar van de draak is, volgens de Chinezen? Wanneer ik op Wikipedia kijk dan lees ik het volgende:

"De draak is het vijfde dier in de twaalf jaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. De karaktereigenschappen van de draak zijn: trots en levendig, enthousiast, onweerstaanbaar, geestdriftig, succesvol, krachtig, extravert, inspirerend en voelt zich uitverkoren."

Ik zie verder op internet dat allerlei media een voorspelling wagen hoe, als gevolg van het jaar van de draak, het u zal vergaan komend jaar. Die voorspellingen zijn gebaseerd op woorden als enthousiast, trots en succesvol.

Als ik terugkijk op de vaktentoonstelling schieten deze woorden mij ook te binnen. Ik wens de vakgenoten die zich inzetten voor de Flowerbulb Business Days, de CNB Marktbroeishow en het Tulip Trade Event ook de sfeer van het jaar van de draak toe!

 

Highlighted image: Het jaar van de draak!

Vergelijkbaar nieuws