Initiatiefrijke ondernemers (Blog Paul)

30-01-2024

We treffen elkaar de laatste weken op diverse evenementen. Denk aan de CNB Bloem- en relatiedagen, de leliemiddag Andijk, de dag van de Tulp en de mechanisatie. Daar komt de aandacht in de pers en de aandacht vanuit het vak zelf over duurzaamheid regelmatig ter sprake.

Wat mij opvalt is dat er veel initiatieven zijn bij de ondernemers om teelt, broei en handelsactiviteiten verder te verduurzamen. Ook hoor ik om me heen dat het overzicht ontbreekt en dat er beter kan worden samengewerkt.

Ik denk zelf dat, door alle aandacht, het inderdaad lijkt dat de veelheid zorgt voor het ontbreken van het overzicht. Neemt niet weg dat we allereerst best trots mogen zijn op de vele initiatieven. We nemen het onderwerp duurzaamheid serieus en dat mag gehoord worden. Dat van het overzicht en samenwerken verdient daarnaast de aandacht.

Ik zie daar zeker mooie stappen in. Zelf ben ik bij een aantal initiatieven betrokken en merk dat er wordt gewerkt om overzicht te scheppen. Wat betreft samenwerking is onlangs vanuit Fieldlab bol en Fieldlab bollenstreek contact geweest om samenwerking nader te bekijken. Bedenk dat veel vrijwillige uren in deze initiatieven zitten en dat communicatie daarover altijd beter kan.

Blijft nogmaals staan dat we trots mogen zijn op de initiatiefrijke ondernemers die samen de bloembollensector vormen!

Highlighted image: Initiatiefrijke ondernemers (Blog Paul)

Vergelijkbaar nieuws