Jaarrekening en restitutie goedgekeurd tijdens ALV

04-10-2017

Dinsdag 3 oktober heeft de Algemene Ledenvergadering van CNB plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst hebben onze leden de jaarrekening van boekjaar 2016-2017 goedgekeurd en daarmee ook het voorstel tot uitkeren van restitutie. De leden krijgen de restitutie per betaaldatum 1-11 uitgekeerd. 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden Evert van Zanten van P.F. Onings B.V. benoemd tot commissaris van CNB.

 

Vergelijkbaar nieuws

Betaaldatum Maart 2018

01 februari 2018

Omdat wij de betaaldatum van maart 2018 zo goed en zo snel mogelijk willen afwikkelen, is het prettig dat onze administratie op tijd over de nodige gegevens beschikt. Wij willen u vragen leveringsnota’s van partijen die tot en met woensdag 31 januari 2018 geleverd zijn, uiterlijk 8 februari bij ons aan te leveren. Leveringsnota’s die later binnen komen, kunnen wij pas per betaaldatum mei 2018 verwerken. Ook al heeft de leverantie voor of op 31 januari 2018 plaatsgevonden.  Zowel kopers als verkopers verzoeken wij op de leveringsnota’s en ontvangstbewijzen duidelijk het koopbriefnummer en de leveringsdatum in te vullen. Alvast bedankt.  

Vernieuwde Leveringsnota's

23 januari 2018

De BKD controleert in opdracht van de NVWA de AM-status van partijen bloembollen. AM-status Aan de hand van de gestelde eisen van de NVWA controleert de BKD tijdens de oogst en verwerking. Eén van de eisen is dat de AM-status van partijen op de leveringsnota vermeld moet worden. Nieuwe Leveringsnota Met de komst van onze nieuwe huisstijl hebben wij ook de leveringsnota vernieuwd en daarbij is de kolom ‘AM – status’ toegevoegd. Heeft u nog geen nieuwe leveringsnota’s? Ze zijn hier te downloaden. U kunt ze natuurlijk ook digitaal invullen in CNB online.  Het is ook mogelijk om ze op te halen bij CNB in Lisse of door ons op te laten sturen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen.  Wij begrijpen het als u eerst de oude voorraad op wilt maken. Vergeet dan niet om handmatig de AM-status toe te voegen. 

CNB reglement leidend

28 december 2017

De KAVB heeft in haar ALV van december jl een beslissing genomen om de betaaltermijn van 15 september te wijzigen. Deze wijziging betreft het afschaffen van het voorschot. Dubbele administratieve last Dit voorschot vind je ook terug in het CNB reglement. Het voorschot brengt met zich mee dat op een levering 2 facturen worden gemaakt en dat leidt tot een dubbele administratieve last ten opzichte van de facturatie van de overige betaaldata. Daarom heeft CNB al in 2013 de mogelijkheid geboden om op leveranties tussen 1 juni en 14 augustus 100% te betalen op 15 september in plaats van 15% op 1 november en een voorschot van 85% op 15 september. Alleen zijn er zeer weinig kopers die hier gebruik van maken. Geen gevolgen werkwijze CNB  De beslissing van de KAVB om het voorschot af te schaffen heeft geen gevolgen voor de werkwijze van CNB. Voor een koopovereenkomst van CNB is het CNB reglement leidend ten opzichte van het handelsreglement. Door de beslissing van de KAVB voor afschaffen van het voorschot, gaat het handelsreglement op dit punt afwijken van het CNB reglement. Neem voor meer informatie contact op met Paul Peters, manager bemiddeling (06 20 41 10 35).