Zuurscheiders (Blog: Paul Peters)

02-10-2018

Iedere maandag blader ik even door het vakblad ‘Bloemisterij’. Gisteren viel mijn oog op een grote foto met toelichting van de nieuwe hal van machinefabrikant Havatec.

Een prachtige foto van een mooie nieuwe hal met diverse machines in aanbouw. Ik lees naast ‘ontbollers, boslijnen en sorteermachines’ ook over ‘zuurscheiders’. ‘Havatec heeft deze zuurscheider sneller, betrouwbaarder en goedkoper gemaakt’. Er staat goedkoper, maar dan praat je nog steeds over ‘ongeveer een ton’.

Gevoel van onbehagen
Naast dat de foto de weergave is van een bedrijf waar de sector trots op kan zijn bekruipt mij ook een gevoel van onbehagen. Een ton investeren voor een zuurscheider, dat is veel geld. Ik gun het Havatec, maar het is toch voor de sector veel beter dat we geld investeren om zuur te voorkomen?

Voorkomen van
Ik weet dat er verschillende initiatieven zijn waar geld wordt geïnvesteerd in ‘voorkomen van’, onder andere zuur. Ik weet ook dat er veel kwekers, broeiers en exporteurs zijn die vinden dat er veel te weinig gebeurt. Het wordt volgens mij tijd dat een en ander rondom het onderwerp zuur op een rijtje wordt gezet (iets voor een journalist van Bloemisterij of Greenity?).

Ik hoop dat de conclusie daarvan is dat het lek bijna boven is en dat Havatec zich kan richten op ‘ontbollers, boslijnen en sorteermachines’……

Ps. zie blz 6 & 7 van Bloemisterij 39

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met  Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Zuurscheiders (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws