Actueel

Dit is een overzicht van de actuele nieuwsberichten van CNB.

Noaberschap (Blog Paul)

16 juli 2024

Zoals u weet schrijf ik om de week een blog. Wanneer ik aan het schrijven begin mijmer ik altijd even terug over wat er in de voorgaande twee weken is gepasseerd en wat er leeft in het vak. Ik heb best vaak dat ik echt even niet weet waar ik moet beginnen. Pak ik iets ‘uit het leven gegrepen’, zoals de vijftig plussers nog weten kwam dit uit de ‘reader’s digest’, of juist een onderwerp uit ons mooie bollenvak? Kompas kwijt Er is een EK voorbij (met een terechte winnaar), de tour is nog bezig (maar eigenlijk al beslist), Trump mist, net als van Gogh, een deel van zijn oor en zo is er natuurlijk te veel lief en leed om uit te kiezen. De tulpenhandel is haar kompas kwijt, de lelieteelt ligt blijvend onder een juridisch vergrootglas, er wordt door de één flink geld verloren en door de ander flink verdiend. Noaberschap Kortom er is, zoals altijd, heel veel aan de hand. Dan is voor mij een rustpunt in de dag dat ik ’s avonds naar de paardjes rij om ze te voeren. De poes ligt dan op me te wachten en de paarden drentelen ongeduldig in de stal. Bijna iedere avond hetzelfde ritueel. Op de radio hoorde ik onderweg naar stal een gesprek over noaberschap (nabuurschap). Een prachtige term dat ook een rustpunt weergeeft. Het beschrijft de sociale verhouding binnen een kleine, vaak boeren gemeenschap. Het begrip is vooral bekend in de Achterhoek en Twente. Het zegt niets meer dan ‘let een beetje op elkaar’. In deze tijden waar het alle kanten op schiet is dit kleine juist zo van belang.

Ontwikkelingen bij CNB Makelaardij

15 juli 2024

Onze makelaar/taxateur Bas Scholten heeft aangegeven zijn werkzaamheden voor CNB Makelaardij te willen afbouwen en zich volledig op de bemiddeling te richten. Bas is al jaren een vertrouwd gezicht in de hyacintenbemiddeling. Samen met Stefan van der Vlugt vormt hij het CNB Hyacintenteam. Ook Stefan is makelaar/taxateur bij CNB en hij blijft beide functies met veel enthousiasme voor u vervullen. Bas: “Ik heb met heel veel plezier voor de Makelaardij gewerkt, veel geleerd en heel veel vertrouwen gekregen van klanten, maar ik ben er ook achter gekomen dat mijn passie bij de bemiddeling in bloembollen ligt en daar ga ik me nu volledig op richten. Gelukkig  kan ik CNB Makelaardij met een zeer goed gevoel verlaten. Ongeveer anderhalf jaar geleden is Emiel van Tongerlo ons team komen versterken. Inmiddels is hij opgeleid tot volwaardig makelaar/taxateur. Samen met Stefan van der Vlugt en Sandra Bouckaert blijft CNB Makelaardij sterk vertegenwoordigd. Ik ben trots op het team wat er nu staat en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.” De komende tijd is Bas nog werkzaam voor CNB Makelaardij, maar hij zal langzaamaan zijn werkzaamheden en kennis overdragen. Dienstverlening CNB Makelaardij is al ruim 50 jaar een autoriteit op het gebied van onroerend goed in de bollensector. We zijn gecertificeerd, beschikken over veel markt- en onroerend goed kennis en ervaring. Hierdoor verzekeren we koper of verkoper van specifieke en essentiële informatie om tot een optimaal resultaat te komen. Voor aankoopbemiddeling, verkoopbemiddeling en verhuurbemiddeling bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de juiste aanpak in pachtzaken, maar ook voor een waardebepaling of officieel taxatierapport kunt u ons bellen. Door onze rol als gecertificeerd taxateur onderhouden we contact met grootbanken en diverse overheden. We zijn actief binnen verschillende regio’s en kunnen lokaal aangeven hoe de markt op ieder moment functioneert. We adviseren vanuit kennis en ervaring. Wilt u meer informatie of gewoon eens een kopje koffie drinken? Neem dan contact met ons op.    

Afstudeerscriptie (Blog Paul)

03 juli 2024

Ik had gisteren het genoegen mijn afstudeerscriptie te verdedigen. Het onderwerp is het psychologisch contract. Voordat u nu al denkt, dat wordt mij te ingewikkeld graag nog even de aandacht. Het gaat er namelijk over hoe we ons dagelijks tot elkaar verhouden. Werkgevers en werknemers, verkopers en kopers of welke andere relatie dan ook. Verwachtingen van elkaar In deze relaties worden afspraken met elkaar gemaakt, maar zijn er ook nog eens allerlei verwachtingen. Die spreken we soms uit en soms ook niet. Ze worden door de andere partij soms anders begrepen dan bedoeld. Dit kan leiden tot teleurstelling en in het ergste geval tot het verbreken van relaties. Kortom nu wordt het inderdaad ingewikkeld. Dit geheel heet het psychologisch contract wat je met elkaar hebt. Inderdaad complex, maar wel de dagelijkse praktijk. Verduurzaming Ik heb in mijn scriptie het verband gelegd met verduurzaming. Wat verwachten kopers en verkopers hierin van elkaar? Het blijkt dat hierin ook teleurstelling ligt, wat als voorbeeld de weg naar vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de weg kan zitten. En hier wordt het wel heel interessant, want daarin ligt voor de sector een grote uitdaging. Het advies is voor de hand liggend, maar ik spreek het nog maar eens uit; blijf samenwerken, spreek je uit over je verwachtingen en weet dat op de achtergrond de KAVB, Anthos en CNB heel druk zijn me deze samenwerking voor de sector als geheel.

Nick Broersen 12,5 jaar in dienst!

01 juli 2024

Op 1 juli was onze calla vertegenwoordiger Nick Broersen 12,5 jaar in dienst bij CNB, een mooie prestatie! Dit is samen met de collega's die aanwezig waren en Nick gevierd met koffie en gebak in het handelscentrum. Paul Peters (manager Bemiddeling) bedankte Nick voor zijn inzet de afgelopen jaren. Hij heeft een prachtige bos bloemen en een cadeaubon in ontvangst mogen nemen. Op naar de volgende 12,5 jaar!  

LTO Bijeenkomst studiegroep vaste plantenkwekers!

28 juni 2024

Op woensdag 19 juni was het tijd voor de LTO bijeenkomst voor de studiegroep jonge vaste plantenkwekers. Het CNB New Plants team heeft deze editie geholpen met organiseren en haar steentje bijgedragen. De groep bracht in de ochtend een bezoek aan spoelbedrijf Warmerdam, waar zij een interessante rondleiding door het bedrijf kregen van Ruud. Vervolgens zijn zij bij de kwekerij WAM Pennings langsgeweest. Inspirerend om ook eens bij een andere productgroep (de tulp) te kijken. Na het bezoek aan de bedrijven, kwam de groep terug bij CNB in Lisse. In de Mijnzaal hebben onze vaste planten vertegenwoordigers Tim Keppel, Lars Jansen, Gijs Laan en manager Bemiddeling Paul Peters een presentatie gegeven. Zij vertelden voornamelijk over waar zij zich vooral mee bezighouden en wat zij voor deze groep kunnen betekenen. De dag werd afgesloten met een heerlijk etentje in het handelscentrum in Lisse!      

De haarband van Memphis (Blog Paul)

18 juni 2024

Tijdens de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal droeg Memphis een witte haarband, zoals u vast niet is ontgaan. Bij mij, en vele anderen, was de ergernis groot. Van der Vaart vroeg zich zelfs af of Memphis op weg was naar de tennis. Dat vond ik grappig. Marketingstunt Koeman zou wel ingrijpen dacht het volk, maar dat deed hij niet. Met als uiteindelijk gevolg dat de Nederlandse supporters, naast een oranje tenue, nu ook een witte haarband dragen. Dat dan weer wel. Het is namelijk de marketingstunt van dit EK. Witte haarbanden zijn niet meer aan te slepen. In Nederland dan. Vergelijking Marketeers die onder andere in opdracht van allerlei supermarkten dure campagnes hebben gelanceerd, staan toch wel in hun hemd. Hier kan je niet tegenop schetsen, moodboarden en brainstormen. Ik maak de vergelijking met de veredeling van bloembollen. Ook hier gaat veel tijd, energie, denkwerk en vooral geld in zitten. En dan komt uit moeder natuur in het volle veld een ‘gevonden’ nieuw ras. We kennen allemaal de voorbeelden. Het zorgt voor de broodnodige ontnuchtering. Soms is er namelijk niet veel nodig voor succes.

Op zoek naar ruimte?

18 juni 2024

Naast onze bemiddeling verzorgen wij de preparatie van bloembollen vanuit ons complex in Bovenkarspel. Op dit moment hebben wij cellen of hallen te huur voor opslag van goederen of preparatie van uw producten. De focus van onze dienstverlening in Bovenkarspel ligt op het koelen, prepareren en bewaren van lelies, tulpen en ijstulpen. Wanneer u ons inschakelt voor de bewaring worden uw bloembollen in topconditie afgeleverd. Bewaring van ijstulpen en lelies in IJs én ULO- omstandigheden met de mogelijkheid van Ultramist: hiermee zijn we uniek! Ruimte over Door verschillende oorzaken hebben we nog ruimte over voor de komende zomer en winter. Het natte najaar en voorjaar spelen ons parten en we verwachten daarom een kleinere aanvoer van tulpen en lelies. Inmiddels zijn we geheel omgegaan naar ammoniak koeling. Een betrouwbaar systeem waarmee we cellen zowel kunnen vriezen voor lelies, als verwarmen voor tulpen. Cellen of hallen huren? Bent u op zoek naar ruimte, gekoeld of ongekoeld? Neem dan contact op met Jos Duin en vraag naar de mogelijkheden.

Omzetkorting 2024

14 juni 2024

Jaarlijks factureren we bij CNB op 1 juli de omzetkorting. De omzetkorting is gebaseerd op het saldo van de aan- en verkoopomzet (bemiddelingsomzet) per boekjaar. De omzetkorting loopt op wanneer u meer bemiddelingsomzet via CNB doet. Meer informatie hierover en een uitgebreide tabel met de omzetkorting in % vindt u terug op deze pagina. Boekjaar 2023/2024 Zoals hierboven al omschreven is de hoogte van de omzetkorting afhankelijk van de omzet die u via de bemiddeling bij CNB doet. De totale omvang van de omzetkorting van boekjaar 2023/2024 betreft € 473.496. Wij bedanken u voor het vertrouwen dat u in de bemiddeling van CNB stelt.

Geslaagde Callabijeenkomst!

14 juni 2024

Elk jaar organiseert CNB samen met Kapiteyn Captain Calla B.V. een netwerkmiddag voor iedereen die wat met Calla’s te maken heeft. De afgelopen jaren is de Calla bijeenkomst ook erg goed bevallen onder de bezoekers en ook dit jaar kwamen er ongeveer 80 geïnteresseerden naar Kapiteyn. Vanaf 15.00 uur was iedereen welkom. Deze keer was Chris Woerts als spreker uitgenodigd. Chris is bekend van het programma Vandaag Inside. Hij vertelde een inspirerend verhaal over zijn carrière als marketeer. Maar eerst werd er een rondje gedaan in de kas om de nieuwe en bestaande soorten te bekijken. Vanaf 16.00 uur was het de beurt aan Chris Woerts. Een van zijn uitspraken die onze vertegenwoordigers is bijgebleven uit zijn verhaal is: ''Get Woke, Go Broke''. Toen het applaus uitgedoofd was, was er tijd voor een hapje en een drankje. Al met al een zeer geslaagde middag!

Toon: 9 | 18 | Alles